Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari ale clientilor nostri

Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari ale clientilor nostri

R

Cum se reinnoieste RCA-ul?

La semnarea contractului de leasing operational, RCA-ul se incheie de catre Zenith Leasing pe o durata de 1 an la costul minim ofertat de catre asiguratorii relevanti din piata. Sunt luati in calcul toti asiguratorii care oferteaza RCA in piata, mai putin Astra Asigurari, Euroins si Carpatica Asigurari. La expirare, politele se prelungesc automat de catre Zenith Leasing in sensul contractarii unei noi polite la asiguratorul ce ofera cost minim la momentul incheierii (mai putin Astra Asigurari, Euroins si Carpatica Asigurari). Cu 2 saptamani inainte de data de expirare a politei vei primi o noua polita prin e-mail si posta la coordonatele specificate in contract sau in actele aditionale de modificare coordonate de corespondenta. Plata costului politei se face in baza facturii nepurtatoare de TVA emisa de catre Zenith Leasing catre Locatar.
Nu este posibila incheierea politei de asigurare direct de catre Locatar pentru autovehiculul proprietate Zenith Leasing. Evita acest lucru, vei fi in situatia de a plati inutil polita incheiata de catre tine.

R

Cum realizez inspectia tehnica periodica?

Verifica certificatul de inmatriculare al autovehicului si retine data la care ITP-ul expira. Cu minim trei saptamani inainte de aceasta data, contacteaza-ne telefonic la numarul 031.9467 sau pe e-mail la [email protected] si solicita-ne o copie conforma cu originalul a Cartii de Identitate pentru efectuarea ITP. O vei primi in o zi lucratoare.
Imediat dupa primirea copiei, programeaza-te la cea mai apropiata unitate autorizata RAR sa efectueze acest tip de verificare (in cazul in care certificatul de inmatriculare a fost retinut pentru ITP expirat programarea se va face la cea mai apropiata unitate a Registrului Auto Roman). Costul aferent operatiunii va fi suportat de catre tine, acest serviciu nefiind inclus in baza de calcul a ratei de leasing.

R

Cine plateste rovigneta?

Utilizarea drumurilor pentru care este obligatorie plata unei rovignete este optiunea Locatarului. In consecinta, achizitionarea unei rovignete direct de catre tine este cea mai buna solutie – in plus, in acest mod evitam costurile suplimentare care sunt inerente in cazul in care aceste rovignete ar fi achizitionate de catre Zenith Leasing si refacturate catre tine.

R

Cum ajung in posesia cheii de rezerva?

Toate autovehiculele care iti sunt puse la dispozitie in baza contractului de leasing operational dispun de 2 chei. Una iti este predata la livrarea masinii, cealalta este pastrata de catre Zenith Leasing pe toata durata contractului urmand a va fi predata la final, in cazul in care optezi pentru achizitia autovehiculului utilizat.
In cazul in care din diverse motive este necesara cheia de rezerva, aceasta va fi adusa la locatia in care se afla autovehiculul de catre un reprezentant al Zenith Leasing care va debloca autovehiculul si va retine cheia de rezerva in vederea returnarii in arhiva noastra. Interventia se realizeaza in baza unei solicitari adresata telefonic la numarul 031.9467 sau pe e-mail la [email protected] de catre titularul de contract sau un reprezentant legal al acestuia dupa achitarea taxei de deplasare. In toate situatiile, iti recomandam ca dupa livrarea autovehiculului sa ne soliciti achizitionarea unei chei suplimentare, care va fi comandata de catre noi la reprezentanta locala a constructorului si iti va fi refacturata fara nici un cost suplimentar fata de cel solicitat de catre reprezentanta.

R

Pot face cesiune de contract? Exista costuri suplimentare?

Bineinteles, cu conditia ca soldul tau in relatie cu Zenith Leasing sa fie zero. Este suficienta o simpla solicitare adresata la 031.9467 sau pe e-mail la [email protected] de catre titularul de contract sau un reprezentant legal al acestuia. Vei primi toate detaliile legate de procedura cesionarii contractului catre un tert agreat de catre Zenith Leasing in cel mult o zi lucratoare de la data transmiterii solicitarii. Nu percepem costuri sau taxe suplimentare din partea persoanei care cedeaza contractul, iar costurile logistice (200 euro + TVA in cazul unui contract nou) sunt zero pentru persoana care preia contractul.

R

Pot inceta anticipat contractul prin achizitia autovehiculului utilizat? Care este pretul de achizitie? Exista costuri suplimentare?

In conformitate cu prevederile legale, dupa minimum 12 uni de la initierea contractului de leasing, Locatarul poate solicita incetarea contractului prin achizitionarea autovehiculului. In cazul leasingului operational, pretul nu poate fi mai mic decat valoarea Pret Achizitie x (72-N)/72, unde N este numarul de rate platite. Atat aceste limitari legale cat si formula de calcul a pretului de achizitie sunt clar precizate in art 2.7 din Contractul de Leasing care iti este pus la dispozitie penru a il consulta si valida inainte de semnare.
Pentru a primi o cotatie de achizitie este suficienta o simpla solicitare adresata telefonic la numarul 031.9467 sau pe e-mail la [email protected] de catre titularul de contract sau un reprezentant legal al acestuia. Vei primi cotatia de pret de achizitie in cel mult o zi lucratoare de la data transmiterii solicitarii. In afara pretului de vanzare al autovehiculului catre tine nu exista nici un fel de costuri pe care sa le aveti de achitat catre Zenith Leasing. Cheia de rezerva si documentele necesare transferului de proprietate si inmatricularii autovehiculului pe numele/compania ta iti sunt remise in cateva zile dupa achitarea facturii de achizitie.

R

Ce se intampla in caz de dauna totala/furt total?

In caz de dauna totala sau furt total, modul de incetare a Contractului este urmatorul:
a) Contractul inceteaza in mod automat la data la care asiguratorul emite catre Locator Notificarea de Dauna totala. Locatarul are obligatia indeplinirii obligatiilor ce decurg din Contract pana la data notificarii de dauna totala remisa de catre asigurator Locatorului.
b) In baza notificarii de dauna totala, se va calcula suma:

SOLD DT = A – B + C – D – E

Unde :
A = Valoare chirie aferenta primei luni din durata Contractului
B = Valoare chirie lunara incepand cu a cea de doua luna din durata Contractului
C = Valoare despagubire asigurator
D = Valoare de intrare a bunului (cf Art. 2.1 din Contractul de Leasing Operational)
E = Orice alte sume datorate de catre Locatar Locatorului in temeiul Contractului de Leasing Operational
Calculul se va realiza in EURO si se va transpune in RON la cursul Bancii Nationale a Romaniei +1% din momentul incasarii despagubirii de la asigurator.
In cazul in care SOLD DT > 0, atunci Locatorul va plati contravaloarea SOLD DT catre Locatar in limita cuantumului valorii (A – B). In cazul in care SOLD DT < 0, atunci Locatarul are obligatia de a plati contravaloarea SOLD DT catre Locator.

Toate cele de mai sus sunt identic precizate in Conditiile Generale parte integranta din Contractul de Leasing care iti este pus la dispozitie penru a il consulta si valida inainte de semnare.

 
 

Te sunam noi!
Intrebari frecvente

Ai intrebari sau vrei finantare? Lasa-ne numarul tau de telefon si te sunam noi!